contact us

Use the form on the right to contact us.

You can edit the text in this area, and change where the contact form on the right submits to, by entering edit mode using the modes on the bottom right.

Bianco Lunos Allé 1
1868, Frederiksberg C
Danmark

+45 3321 3515

Peter Undén er skræddermester og har siden 1995 haft sin egen forretning på Frederiksberg. Han er udlært fra Det Kgl. Teater og arbejdede som skrædder samme sted i 10 år.

En skræddersyet habit fra Peter Undén koster ca. 22.000 kr., alt efter valg af stof.

At købe en skræddersyet habit

hjernemadsen01.jpg

Måltagning og første besøg hos skrædderen

I Herreskrædderiet har der i hele forretningens levetid været et samarbejde med den velrennomerede franske klædefabrik Dormeuil, som væver metervarer af højeste kvalitet.

Der diskuteres endvidere de enkelte detailer i snittet så som enkelradet/dobbeltradet, slids eller ej, med/uden opslag på benklæder og diverse ønsker om lommer.

Herefter tages grundigt mål af kunden, således at der tages højde for eventuelle forskelligheder og ønsker. Herved opnås i sidste ende en habit med perfekt pasform, uanset kundes facon.

 


Tilskæring af habitten

På baggrund af de tagne mål tegner skrædderen mønsteret til jakke, bukser og eventuelt vest på papir. Mønsteret er habittens byggeplan, individuelt tilpasset til kunden.

Habittens enkeltdele klippes, og lægges som skabelon på stoffet der skæres ud.

Habitten ries derpå midlertidigt sammen med hvid ri-tråd. Ved den 1.prøvning ser kunden for første gang det valgte stof og snit.

tilskaering.jpg

Første og anden prøve

p9.jpg

Habitten ries derpå midlertidigt sammen med hvid ri-tråd. Ved den 1.prøvning ser kunden for første gang det valgte stof og snit.

På dette stadium kan habitten endnu ændres på alle punkter.Hvis yderligere tilpasning er nødvendig, tilpasser skrædderen nok engang, før habitten syes endeligt sammen.

Ved 2. prøve er habitten stort set færdig. Både revers og lommer er påsat og det er de sidste tilretninger som for eksempel ærmelængde og skulderbredde, der tilrettes endeligt her.


Et skræddersyet resultat

Det færdige produkt presses til slut. Knapper og håndsyede knaphuller giver den sidste finish til habitten, der prøves en sidste gang hos skrædderen ved afhentning.